fbpx

Från över 50 ansökningar från hela landet har bandet valt ut sju favoriter. Vem blir det som får öppna för Royal Republic den 16 december? Det bestämmer du.

Rösta på ditt favoritband nedan. Du kan lägga en röst per bidrag varje dygn. Vinnaren presenteras den 1 december. Har du inte köpt biljetter till Royal Republics största spelning i norden än?

MODESTY

HELSINGBORG

Modesty är fyra tjejer från Skåne som på kort tid gjort intryck på den regionala rockscenen, med debut-EP:n ”Don’t tell me” (2021) och flitigt livespelande, bland annat som förband till Hardcore Superstar och Eagles of Death Metal och på ett antal festivaler, inte bara nyligen på Sweden Rock utan även i Tyskland.

Modesty

Vill du rösta på Modesty?

Major Business

MALMÖ

Vi spelar en form av mixolydisk ösrock med något psykedeliska melodier och tongångar, genomtänkta arrangemang, och ett snabbt och tight driv som får de flesta att gunga på huvudet. Även en del influenser från första Royal Republic-plattan! Fyra talangfulla musiker som har gått både folkhögskola och musikhögskola som är mycket samspelta och välrepade, och vet hur viktigt det är att låta bra inför en publik.

Major Business

Vill du rösta på Major Business?

Valianth

KARLSKRONA

Valianth uppstod när tre grabbar som redan spelade tillsammans upptäckte att de alla var födda på samma dag den 19e April. Namnet Valianth kommer från ordet valiant, som är en egenskap i stjärntecknet väduren. Logotypen är två vädurstecken ihopsatta.

Med debut realeasen ”The Answer Stays” och singeln ”Dancing On” 2022 började Valianth göra ett namn för sig i nationella radio tävlingen P4 Nästa och fick ett gäng stora gigs som till exempel stora scenen på Hasslöfestivalen. Under denna period anslöt även Love Hafsbrandt som bandets permanenta bassist.

Med den nyaste EPn ”The Answer Remains” (2023) jobbade bandet tillsammans med stora namn inom musikbranschen så som Björn Engelmann och spelades in i ABBA legendaren Benny Anderssons studio Rixmixningsverket i Stockholm samt mixades av Linn Fijal.

Med dessa två EP, massor med nytt på gång och med influencer som H.E.A.T, Eclipse, Ghost, ZZ Top och AC/DC är Valianth redo att ta världen med storm.

Valianth

Vill du rösta på Valianth?

Besväret

Oskarshamn

Besväret bildades 2021 och spelar old school hårdrock med ett modernt sound, i kombination med poetiskt cyniska texter på svenska. Besväret vill ta tillbaka det svenska språket inom hårdrocken och släpper sitt debutalbum nu den 31/10. Besväret ser fram emot att spela mer och mer live och hade tyckt det varit enormt roligt att få lira med de grymma grabbarna från Royal Republic!

Besväret

Vill du rösta på Besväret?

Elliot (Elliot and the Sonar Beams)

STOCKHOLM

Hej jag heter Elliot och jag är artist. Jag är signad på STManegment, och har skrivit massvis med låtar med min syster ISA, som också är artist. Jag har precis satt upp ett band. Vi har börjat repa som bara den och har börjat spela små spelningar runt om i Stockholm. Det hade varit sjukt mäktigt att få vara med och öppna för er! det är lite extra kul eftersom min mamma är från Karlskrona och jag har mycket släkt där. vi är där varje år!

Elliot

Vill du rösta på Elliot?

DISRUPTION

Bräkne-Hoby

Blekingebandet Disruption, med rötter i Karlskrona, återuppstod under 2022 och gjorde en bejublad spelning på Hasslöfestivalen. Under 2023 har bandet spenderat det mesta av sin tid att skriva och spela in nytt material som snart ska delas med världen.

Disruption består av medlemmar från erkända band som ”Vampire” (Grammisnominerade), ”Spawn of possession” och ”Jack Daw”.

Disruption

Vill du rösta på Disruption?

Nejlikegränd

KARLSKRONA

Vi är Nejlikegränd, ett Karlskrona baserat band på fem muntra själar. 2021 hade vi vår första spelning och mycket har hänt sedan dess. Uppsättningen är densamma med Gunnar Norda på sång, Johan Lindegren på Trummor, Casper Fridh på bas och gitarristerna David Hellström och David Ohlsson. Efter att ha varit väldigt cover baserade har det börjat skrivas låtar. I januari hade vi premiär på oden med första låten ”Tretton” och strax efter i April släpptes debutsingeln ”Tony”.

Nejlikegränd

Vill du rösta på Nejlikegränd?